Javna zdravstvena ustanova „Dom zdravlja” Prijedor najoštrije osuđuje napad i nasilje koje se dogodilo dana 27.01.2024. godine oko 2200 u Službi hitne medicinske pomoći Javne zdravstvene ustanove Doma zdravlja Prijedor, kada je lice A.P. izvršilo brutalan fizički napad na našeg radnika N.R., bez ikakvog opravdanog razloga, a u toku obavljanja njegovog redovnog posla.

Zahvaljujući brzoj intervenciji njegovih kolega iz Službe hitne medicinske pomoći i službenika Policijske uprave Prijedor, povrijeđeni medicinski tehničar je pravovremeno zbrinut i upućen na dalje liječenje. Povrijeđeni medicinski tehničar je sada stabilnog zdravstvenog stanja.

Prijedorčanin uhapšen zbog napada na radnika hitne pomoći

Obavještavamo javnost da će Uprava Doma zdravlja preduzeti sve pravne i zakonske mogućnosti saradnje sa nadležnim institucijama, a u cilju kažnjavanja počinioca.
Uprava Doma zdravlja daje podršku svim zaposlenim radnicima naše ustanove, a naročito medicinskim radnicima, koji svoj posao obavljaju savjesno, profesionalno i odgovorno, kao i da će i preduzeti sve mjere zaštite na radnom mjestu da se slični incidenti ne bi ponovili.

Ovaj napad nije samo napad na radnika naše ustanove, koji je pretrpio tjelesne povrede, već je to i napad na cjelokupnu profesiju i zdravstveni sistem.
Uprava Javne zdravstvene ustanove Doma zdravlja Prijedor se zahvaljuje zaposlenima u Službi hitne medicinske pomoći, službenicima Policijske uprave Prijedor i zaposlenim u Sector Security na pravovremenoj reakciji.