Predsjednik Vlade Republike Rs Radovan Višković posjetio je danas fabriku “PMP Jelšingrad – FMG” u Bosanskoj Gradišci.

On je izjavio novinarima nakon razgovora sa rukovodstvom “Jelšingrada” i obilaska pogona da je riječ o investitorima iz EU, da je vlasnik grupacije Luiđino Poco i da je firma u Gradišci 100 posto vlasništvo italijanske kompanije.

Ova fabrika igra ključnu ulogu u industrijskom sektoru, veliki dio proizvodnje odnosi se na mašine za industriju čelika, kao i dijelove za velike transportne mašine, autokranove, drobilice za kamen i plastiku, postolja mašina i različite teške varene konstrukcije.

Nova investicija i 200 novih radnih mjesta

“Ova fabrika u Gradišci stvara profit i na osnovu toga i naših uslova – saradnje koju grad pruža sve ove godine ovoj kompaniji i uslova koje daje Vlada Srpske našim investitorima, vlasnik ove kompanije opredijelio se da i u Aleksandrovcu, grad Laktaši, gradi najveću investiciju u toj grupaciji”, naveo je Višković, navodeći da će u prvoj fazi investirati 80 miliona KM, da će zaposliti za početak 100, a u drugoj i trećoj godini dodatnih 200 radnika.

On je istakao da je “PMP Jelšingrad – FMG” društveno odgovorna firma i da pomaže u oblasti sporta, obrazovanja, kulture i sve one oblasti za koje lokalna zajednica iskaže interesovanje.

“Ova italijanska grupacija PMP zastupljena je u mnogim zemljama, poput Kine, Indije. Ponosni smo što su izabrali Republiku Srpsku za svoja ulaganja”, dodao je Višković.

On je rekao da su u “PMP Jelšingrad – FMG” zaposleni mladi ljudi, te istakao da se mnogi radnici koji odu u zapadnu Evropu vraćaju u ovu fabriku.