Sarajlija Murat Alibašić, poznato ime u bh. i svjetskom fudbalu koji živi u Americi i direktor sportske organizacije US Soccer Education iz Denvera, je najavio da će narednog ljeta organizovati 4 internacionalna fudbalska kampa i to u maju Louisville Kentucky – Amerika, u junu Lids United Engleska, u julu Ilidža Sarajevo BiH i u periodu od 5. do 11 augusta u Sanskom Mostu.

Cilj je da na jednom mjestu okupi sve bh talente koji će pred eminentnim sportskim trenerima, skautima i menadžerima pokazati svoje fudbalsko znanje. Učesnici će imati šansu da prođu kroz proces opće sportske i vrhunske fudbalske edukacije i po metodama koje se primjenjuju u radu svih modernih klubova. Ova sportska manifestacija je namijenjen igračima koji žele da se profesionalno angažuju u timovima s područja Balkana i Evrope, a ujedno će imati priliku da se pred stručnjacima iz Nogometnog saveza BiH nametnu za neku od reprenzentativnih selekcija.

Alibašić kaže da je iteres mladih nogotaša za učešće na kampu iz godinu u godinu veliko, a predstojeći kamp u Sanskom Mostu je posebno najavio na svojoj fb stranici. „ Postovani prijatelji, dragi naši fudbalski talenti širom Bosne i Hercegovine i svijetske dijaspore, dobro nam došli u našu lijepu krajinu. Američka sportska organizacija Us Soccer Education iz Kolorada pripremila je još jedan fudbalski kamp za područje Unsko Sanskog kantona. Obzirom da smo na predhodnim kampovima održanim u našem glavnom gradu imali više od 50% talentovanih dječaka upravo sa podrucja naše lijepe krajine. odlučili smo da ovu uspješnu fudbalsku priču približimo upravo onima koji to najviše zaslužuju. Tokom sedmodnevnog fudbalskog kampa 4 dana će biti treninzi sa vrhunskim stručnjacima i gostima – Jiri Plisek, Husref Musemić, Slobodan Čobo Janjuš, Omer Joldić.

Odigraće se i prijateljske utakmice protiv naših elitnih akademija, a prisustvovat će veliki broj fudbalskih skauta, menadžera, trenera i predstavnika fudbalskih klubova iz BiH, Regiona i EU. Pozivi će biti upućeni trenerima omladinskih selekcija reprezentacije BIH, te druženje u prelijepom krajiškom biseru smještenom na 9 rijeka. Pored sportskog bit ce upriličeni i razni drugi zabavni i kulturni sadržaji. Dragi nasi Bosanci I Hercegovci dobro nam došli“, navodi se u saopćenju za javnost kojeg potpisuje Murat Alibašić, a više informacija se može dobiti u inboxu ili putem telefona 303-506-3853