Ovih dana vrše se intenzivni radovi na rekonstrukciji mosta na magistralnom putu M-15 u blizini naselja Čaplje. Radovi na izgradnji mosta napreduju planiranom dinamikom, i trenutno se izvode u uslovima značajno povoljnih vremenskih prilika, tako da se završetak svih radova očekuje u planiranom roku, odnosno prije početka ljetne sezone.

Radovima koji su započeli prije nekoliko mjeseci se predviđa proširenje mosta, njegovo ojačavanje i opremanje najmodernijom opremom. Podsjećamo da je projekat rekonstrukcije vrijedan 2 miliona maraka i finansira se sredstvima preduzeća „Ceste FBiH. Inače, most se već dugo nalazio u oronulom i dotrajalom stanju, a predstavlja veoma važan infrastrukturni objekat za saobraćaj, pa se ovaj projekat nametnuo kao jedan od prioriteta.

Dok traju radovi, saobraćaj iz Sanskog Mosta prema Ključu i obrnuto, preusmjerava se alternativnim pravcem, lokalnim putem koji grad preko naselja Gerzovo i lokaliteta Kriva cesta, spaja sa magistralnim putem M-15.

Ovaj put nedavno je rekonstruisan i asfaltiran, te je u međuvremenu postavljena je i potrebna signalizacija koja usmjerava vozače zaobilaznim pravcem. Obzirom da će se ovuda u narednom periodu odvijati i saobraćaj teretnih vozila, vozači se upozoravaju na opreznu vožnju i pridržavanje saobraćajnih propisa, kako ne bi dolazilo do zastoja u odvijanju prometa.