Građani Sanskog Mosta još jednom su pokazali svoju veliku humanost. Naime, sinoć održana humanitarna košarkaška utakmica za prikupljanje novčanih sredstava za liječenje naše sugrađanke Eme Ćejahić je u potpunosti opravdala očekivanja. Prikupljeno je preko  12 hiljade maraka.

Pod sloganom „ Svi za Emu“, sinoć je u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu  odigrana humanitarna košarkaška utakmica u kojoj su se sastali seniori   OKK „Sana“  i njihovi sportski prijatelji iz KK „Hunters“ Prijedor.

Ovaj sportski događaj je organiziran sa ciljem pomoći da se prikupe novčana sredstva za liječenje Eme Ćehajić koja je prije nekoliko mjeseci imala težak moždani udar, a u mjesecu maju čeka je komplikovana operacija u Njemačkoj. Kako bi se sve to obavilo potrebna su značajna finansijska sredstva  S toga se ovih dana u Sanskom Mostu sa porukom „ Naše malo nekome može biti puno“ organizuje niz humanitarnih događaja za pomoć Emi koju na različite načine podržavaju njeni brojni prijatelji i sugrađani, a u akciju pomoći se uključio i OKK „Sana“ sa sportskim prijateljima iz KK „Hunters “ Prijedor.

Trener gostujuće ekipe Siniša Šolaja je rekao da njegovi igrači nisu puno razmišljali i odmah su se odazvali pozivu da daju svoj doprinos humanitarnoj akciji. Seniore OKK „Sana“ u ovoj utakmici sa klupe je vodio trener omladinskih selekcija Husein Kadirić koji se zahvalio sportistima  i svim drugima koji su na bilo koji naćin uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

On je još jednom pozvao sve humane ljude da se i dalje uključe u akciju prikupljanja novčanih sredstava za Emino liječenje. Iako utakmica nije imala rezultatsku važnost recimo da su pobijedili domaćini rezultatom 76:57. Igrači obje ekipe zaslužuju čestitke za borbenu igru, a publika je mogla uživati u velikom broju lijepih akcija i efektnih pogodaka. Seniorima OKK „Sane“ ovo je bila četvrta prijateljska utakmica nakon šest godina neigranja i pokazali su da nisu zaboravili igrati košarku, dok se mlada ekipa „Huntersa“ u lijepom svijetlu predstavila Sanjanima. Igrači obje ekipe su na kraju ispraćeni velikim aplauzom od objektivne i zadovoljne publike.

Treba istaći, da je ovaj sportsko – humanitarni događaj u potpunosti opravdao očekivanja. Građani sanske općine, a posebno omladina, su se odazvali u velikom broju čime su još jednom pokazali svoju nesebičnu humanost, a kako su nas informirali iz OKK „Sana“, sakupljeno je 12.490,50 KM. Recimo, da Ema nije mogla prisustvovati utakmici, ali se zahvalila svima koji su dali svoj doprinos da budu dio ove lijepe humanitarno – sportske priče.

 

Sanartv