Omladinski fudbalski klub Brdo je upisao najubjedljiviju pobjedu u drugoligaškoj konkurenciji. Podsjećamo da je ovo za klub koji život znači treća sezona na drugoligaškom zapadu, a današnji susret protiv Ukrine ostat će upamćen po visokoj i zasluženoj pobjedi.

Mrežu gostiju načeo je Sarhatlić u 30. minuti iz kaznenog udarca. Nakon što je Isaković srušen u kaznenom prostotu fer i korektne gostujuće ekipe, uslijedio je vodeći gol.
Danas ponajbolji igrač Brda, Edin Isaković protrčao je u 40.minuti kroz odbranu gostiju i povisio na 2-0.

Ekipa Mirze Alkića napada i na početku drugog poluvremena i preko uvijek borbenog i pouzdanbog Karajice od 56.minuti tri su gola prednosti.
Golom iz opravadano dosuđenog udarca s jedanaest metara, golijadu u 70.minuti nastavlja sve bolji Stević. Greške u odbrani gostiju u 85.minuti koristi Kuridža koji je tri minuti prije kraja postigao i sedmi gol za Brdo. Lijep pogodak iz slobodnog udarca za 6-0 postigao je Bundalo u 85.minuti.

Visoka i zaslužena, 12 prvenstvene pobjeda Brda za miran ulazak u samu završnicu sezone koja će između ostalog ostati upamćena i po visokom trijumfu u duelu sa Ukrinom iz Čečave.