Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i danas je organizovao protest ispred Gradske uprave.

Skup je organizovan zbog, kako je rekao, opstrukcija skupštinske većine predvođene SNSD-om.

Inače, tokom cijelog dana vlada haos oko dešavanja u Gradskoj upravi u kojoj su bili i pripadnici policije po pozivu skupštinskog rukovodstva koje je jutros zateklo nove brave na vratima kabineta.

Stanivuković se u obraćanju građanima osvrnuo i na to.

“Zvao Nino (Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada prim. aut.) policiju prepao se, uzeo mu Draško ključeve”, rekao je gradonačelnik podrugljivim tonom pitajući štaće mu kabinet kad ne radi, priznajući da je oduzeo ključeve predsjedniku gradskog parlamenta.

Uz to, Stanivuković je priznao da je umanjio platu sekretaru gradskog parlamenta nakon što je saznao da ga je on “cinkario” kod policije. Sekretar Skupštine je, prema navodima predstavnika skupštinske većine završio na Odjeljenju intenzivne njege nakon tog događaja.

Potom je Stanivuković pozvao saradnike da pred Gradsku upravu dovezu automobil, koji je navodno koristio Ljubo Ninković. Automobil u vlasništvu grada oblijepljen je porukama: “U ovom autu vozio se neradnik”.

 

Ovo je drugi protest koji organizuje Stanivuković i tokom ovog je, kao i juče, pustio građane u Gradsku upravu. Večeras je sa nekolicinom ušao u kabinet predsjednika Skupštine grada, iznio njegovu fotelju i prepustio je građanima.

Najavio je da će kabinet predsjednika Skupštine biti pretvoren u Kancelariju za građane, sve dok, kako je rekao “Nino ne nauči da sluša”.

Sve se dešava u jeku sukoba Stanivukovića i SNSD-ove skupštinske većine koju Stanivuković optužuje za opstrukcije jer više od 90 dana nije bilo sjednice Skupštine grada. Uz to, SNSD Stanivukovića optužuje da na atraktivnom prostoru vodenog parka “Aquana” planira da gradi stambeno naselje.

“Aquani” ovih dana dolaze na naplatu 4 miliona maraka duga prema “Novoteksu”, koji će, ne isplati li gubitaš dug, imati pravo da uđe u posjed imovine vrijedne oko 30 miliona maraka.

 

Rješenje koje predlaže Stanivuković je kreditno zaduženje.

Uz to, on traži što prije redovnu sjednicu Skupštine na kojoj bi se razmatrale tačke koje predlaže Gradska uprava.

Napomenuo je da 22 godine u Banjaluci nije izgrađena ni jedna škola, a sada se gradi u Adi i na Paprikovcu i da u tu školu nije moguće upisati prvačiće, “jer nema skupštine”.

Građanima je ponovo obećao da se neće graditi zgrada na mjestu nekadašnjeg kina Kozara.
Najavio je da će 50 hiljada Banjalučana naredne godine imati pravo na besplatan vradski prevoz.

On je istakao da u ovom trenutku ima podršku US, SPS, PDP i SDS, iako SDS više nema odbornika u Skupštini grada.

Ne bude li njegov zahtjev usvojen najavio je proteste pred strankama koje blokiraju rad, kao i pred Vladom i Palatom Republike Srpske, a spreman je, tvrdi, i da legne ispred Gradske uprave.