Pjevač Halid Muslimović danas uživa u izgrađenoj karijeri, slavi, ali i novcu koji je svojim talentom stekao, ali nikada nije zaboravio svoje djetinjstvo i mladost, kada je živio u siromaštvu.

Halid Muslimović nikada nije krio da potiče iz radničke porodice, a svoje početke zauvijek će pamtiti po svojoj prvoj gitari koju mu je otac kupio tako što je zbog nje podigao kredit, jer su tada imali dovoljno novca samo za osnovne stvari.

– U mojoj kući se uvijek slušala muzika, ali nikada normalno, nego malo jače, tako da je sve odzvanjalo. Kada sam kasnije pošao u srednju školu, onda mi je otac kupio gitaru na kredit, sjećam se i danas imam tu gitaru. Počeo sam da pratim Šabana Šaulića, Zorana Kalezića i druge pjevače. Bio sam pjevač koji je kopirao svakog, u svemu tome se kasnije izrodio moj vokal – bio je iskren Muslimović u jednoj emisiji, prenosi Republika.

– Pjevao sam i pop i zabavnu muziku. Počeo sam u kafani, pa sam svirao u hotelima, tu sam zaradio novac, pa sam platio sebi prvu singlicu- rekao je pjevač.

Pjevač ističe da je i danas, nakon toliko godina, srećan što je izabrao zanimanje koje ga ispunjava, kao i da je ponosan na svoj dosadašnji rad, koji je zaslužan za njegov uspjeh i popularnost.

– Potrefilo mi se da radim ono što volim i živim od toga. Bog me je nagradio i to je najljepše što se može desiti. Što se popularnosti tiče, moja pjesma je popularnost, znači ako ona ostane, tu sam i ja – zaključio je Halid.

Srpskainfo