Da li imate ideje koje biste predložili u cilju napretka lokalne zajednice, odnosno Vašeg grada? Da li želite da se vaš glas čuje? Od danas, u naredna tri dana, u Prijedoru, imate priliku da date doprinos vašem gradu!

 

U okviru projekta ‘PRAGG – Proaktivni građani i građanke’ najavljene su ulične akcije koje će imati za cilj identifikaciju ključnih društvenih problema građana i građanki u Prijedoru. Ulične akcije će biti dostupne svim građankama i građanima Prijedora.

„Ako se kao građani suočavate sa izazovima i problemima u svom gradu te želite na njih skrenuti pažnju, vaša razmišljanja i prijedlozi su nam važni! Naš cilj je da povratne informacije o određenom problemu, ili problemima u vašoj lokalnoj zajednici, dođu upravo od vas, kako bismo u budućnosti mogli zajedno raditi na rješenjima istih!“poručili su iz tima projekta PRAGG.

 

U četvrtak 01.06. i petak 02.06., u periodu od 12:00h do 18:00 h, kao i u subotu 03.06., u periodu od 10:00h – 16:00h, na Trgu Majora Zorana Karlice, građankama i građanima Prijedora će biti omogućeno da podijele svoje ideje, kao i razmišljanja i iskustva, o problemima sa kojima se suočavaju.

Za sve građanke i građane koji nisu u mogućnosti fizički biti prisutni na navedenoj lokaciji, ostavljena je mogućnost prijave ključnih problema u Prijedoru putem:

Facebooka (https://www.facebook.com/praggbih) i / ili

Instagrama (https://www.instagram.com/pragg_bih/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D).

 

Projekat ‘PRAGG – Proaktivni građani i građanke’ ima za cilj aktivnije učešće građana i građanki u rješavanju problema i izazova sa kojim se susreću u svojim lokalnim zajednicama, odnosno gradovima. Na taj način se doprinosi pozitivnim društvenim promjenama u Bosni i Hercegovini.

PRAGG projekat je podržan od Vlade Švicarske, a provodi ga konzorcij koji čine HELVETAS Swiss Intercooperation i NIRAS, u partnerstvu sa lokalnim partnerima Centri civilnih inicijativa (CCI) i Institut za razvoj mladih KULT.