Tekst se nastavlja ispod oglasa

U periodu od 09-13. avgusta grad Prijedor biće domaćin jubilarne manifestacije 25. Susreti mladih, koja će okupiti oko 200 učesnika iz svih krajeva Republike Srpske.

Raznovrstan društveno edukativni i sportski sadržaj za mlade u organizaciji Omladinskog savjeta RS, obuhvatiće niz aktivnosti: predavanja o omladinskim aktivnostima i organizovanju i bezbjednosti na internetu i saobraćaju uz simulaciju saobraćajnih nesreća na modifikovanom simulatoru, turistički obilazak grada i Nacionalnog parka Kozara sa održavanjem istorijskog časa u Muzeju Nacionalnog parka Kozara, sportske igre, kvizove znanja, projekciju filmova, organizovano posmatranje nebeskih tijela teleskopima prijedorskog udruženja Sirijus, kao i slobodno vrijeme za kupanje na bazenu u Kozarcu i obilazak grada, a za 12. avgust međunarodni dan mladih, planirano je oslikavanje pojedinih gradskih fasada koje su devastirane neprimjerenim natpisima.

25. Susrete mladih Republike Srpske podržava Kabinet predsjednika RS, Ministarstvo porodice omladine i sporta i Grad Prijedor, dok su medijski pokorvitelji RTRS i Glas Srpske. Svečano otvaranje planirano je dana 9. avgusta s početkom u 19 časova u Ljetnoj bašti Prijedor.

Program otvaranja će obilježiti nastupi mladih prijedorskih vokalnih umjetnica Valentine Grujičić i Katarine Balaban, kao i harmonikaškog orkestra „Sky glory“, a ulaz u Ljetnu baštu je besplatan za sve koji žele svojim prisustvom podržati Susrete mladih.