Glavni tužilac BiH Milanko Kajganić tužiće poslanicu SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanju Vulić nadležnom sudu u RS.

“S obzirom na navedene izjave, glavni tužilac Milanko Kajganić će zatražiti zaštitu od klevete i uvrede pred nadležnim osnovnim sudom u Republici Srpskoj”, navedeno je iz Tužilaštva BiH za BN.

Podsjetimo da je Vulićeva posljednjih dana u više navrata osporavala lični i profesionalni integritet glavnog tužioca, optuživši ga da je napravio “pakt sa đavolom, odnosno sa najmračnijih strukturama bošnjačkog političkog i pravosudnog podzemlja, gdje je on u formi klasičnog vazalskog odnosa na krajnje nečastan način stigao do velikog vezira, ali, naravno, janjičara”.

Ona je u izjavi Srni rekla da se “Kajganić morao odreći istrage o srpskim civilnim žrtvama u Doboju, odustati od gonjenja Bošnjaka, prihvatiti nova “pravila igre”, primite hatišerife i fermane od glavnih sultana i begova i postati to što jeste – izdajnik svog naroda i to onog za koji važi stara narodna izreka: “Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena”.

Vulićeva se okomila na Kajganića nakon što je protiv njenog šefa, Milorada Dodika, podignuta optužnica za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, koga vlasti Republike Srpske ne priznaju.