Promoter šeste manifestacije “Ćevap fest” koja se održava u Banjaluci Nebojša Kuštrinović rekao je danas Srni da se ovaj gastro festival širi i da su ga ove godine posjetili i ljudi iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i iz inostranstva.

“Naš banjalučki ćevap jeste istinski gastronomski bh brend i bavimo se njegovom zaštitom jer je jedinstven u cijelom svijetu“, istakao je Kuštrinović.

On je naveo da je na današnjem takmičenju u brzom jedenju banjalučkog ćevapa pobijedio stanovnik Pala. “Čestitamo mu i svako dobro”, rekao je Kuštrinović.

On je istakao da je gradska vlast za narednu godinu obećala veći prostor, bolje uslove i podršku ovoj manifestaciji u koju bi trebalo da se uključi što više ćevabdžija.

“Ovo je manifestacija koja može Srpsku da povezuje i privredno sa zemljama okruženja što nikako ne treba zanemariti“, naglasio je Kuštrinović.

On je dodao da gastro festival u Parku Petar Kočić traje i sutra, te da roditelji mogu dovesti djecu da probaju dječiji ili mini ćevap koji u maloj lepinji ima dvije pločice mesa.