Grad Banjaluka na čelu sa Draškom Stanivukovićem odlučio je da preduzeću „Eko euro tim“ iz Krupe na Vrbasu da 5,8 miliona maraka za uklanjanje miješanog otpada sa privremenih i divljih deponija.

Ovo je drugi milionski ugovor u samo par dana koji je gradonačelnik Stanivuković dao ovoj firmi u vlasništvu porodice narodnog poslanika Mladena Ilića.

Konkretno, Grad Banjaluka je nedavno, a kako je CAPITAL već objavio, za uređenje vodotokova „Euro eko timu“ dao takođe 5,8 miliona KM.

Kada je u pitanju novi milionski tender na kojem je pobijedila ova firma, riječ je o poslu uklanjanja otpada za koji je potpisan okvirni sporazum na četiri godine.

Ovim sporazumom „Eko euro tim“ se obavezao da će uklanjati miješani otpad sa privremenih i divljih deponija i odvoziti otpad odložen u kontejnere zapremine pet metara kubnih van urbanog područja grada.

Kako je istaknuto, sporazum je zaključen 29. juna, a ponuda „Eko euro tima“ je bila jedina koja je pristigla na tender i ujedno je to bila ponuda koja je za grad prihvatljiva.

Važno je napomenuti da je firma „Eko euro tim“ u vlasništvu Dragiše Tubića, tetka Mladena Ilića.

Podsjetimo, Grad Banjaluka nije jedini koji daje vrijedne poslove „Eko euro timu“. Naprotiv, ovo preduzeće je, kako je CAPITAL ranije objavio sa „Vodama Srpske“ potpisalo okvirni sporazum za investiciono održavanje vodoprivrednih objekata u 11 opština i gradova za šta su spremni da u naredne četiri godine izdvoje čak 37 miliona maraka sa PDV-om.

Zajedno sa „Eko euro timom“ ugovor od 37 miliona dobila je firma „Vodoprivreda“ iz Banjaluke u vlasništvu Marka Mazalice, bivšeg fudbalera FK „Krupe“ kojim predsjedava Draško Ilić.

CAPITAL: Bojana Ninković