U industrijskoj zoni Celpak u Prijedoru prije nekoliko godina otvorena je fabrika za proizvodnju industrijskih vreća Roundliner BH, u kojoj je trenutno zaposleno 160 radnika koji poslove obavljaju u tri smjene.

Za izbor Prijedora i otvaranje ovog pogona tada je presudila blizina EU.

Roundliner, koji slovi za uspješno preduzeće proizvodi gotovo svaku industrijsku ambalažu po mjeri za kontejnere, te za otpremu i skladištenje.

Većina  prozvodnje bazirana je za inostrano tržište.

Klasičan prozvodni i opušten ambijent koji vlada među zaposlenima zatekli smo u nekoliko pogonskih hala u ovome dijelu grada.

Naša fabrika u Bosni i Hercegovini jedna je od naše ukupno tri proizvodne jedinice. Započeli smo izgradnju pogona 2019. godine i pokrenuli smo proizvodnju na ovoj lokaciji već 2020. godine.U međuvremenu, postrojenje je u trećoj fazi proširenja.U trećoj fazi proširenja, paletu proizvoda dopunili smo proizvodima za potrebe prehrambene industrije. Pogon je nov. Na ovoj fazi proizvodnje radi trenutno 20-tak zaposlenih kaže za Prijedor 24 šef smjene Sandi Bakrač.

Kvalitet je vrlo važan aspekt poslovanja proizvodnog poduzeća koje za misiju ima služiti potrebama klijenata, a jedini mogući način da ostvari tu misiju jest da pruža klijentima najkvalitetnije proizvode i usluge kaže zaposlena Nasiha Hadžić, kontrolor kvaliteta u Roundliner BH.

Primjenom sistema upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001, na svim organizacijskim nivoima, osigurana je sljedivost proizvoda od ulaza sirovine, obrade u proizvodnji, pa sve do isporuke finalnog proizvoda kupcu. Za kvalitet Roundliner BH proizvoda koje isporučujemo širom EU brine se tim od 10 zaposlenih, dodala  je  Nataša Rakanovic, kontolor kvaliteta.

 

Historija preduzeća

1990-Osnivanje ROUNDLINER GmbH i prvi ulazak u segment industrijske ambalaže

  1. Širenje na međunarodna tržišta.
  2. Proširenje i otvaranje prvog proizvodnog pogona u Češkoj.
  3. Portfelj proizvoda dopunjen prehrambenim i farmaceutskim proizvodima
  4. Otvaranje proizvodnog pogona u Bosni i Hercegovini. Danas pogon u BiH broji 160 zaposlenih. Proizvodnja radi u 3-smjenskom sistemu na oko 50 proizvodnih mašina.

Roundliner BH se nalazi u industrijskoj zoni grada Prijedora – u krugu nekadašnjeg Celpaka

Ukoliko ste u potrazi za zaposlenjem i zelite biti dio ovog uspjesnog tima, prijaviti se mozete

na e-mail posao@roundliner.de ili broj telefona 065/456-832.

 

Prijedor24.com