Istaknuto je da su na tender pristigle tri ponude, a jedna je bila prihvatljiva i to grupe ponuđača „Eko euro tim“ i „Vodoprivreda“

“Vode Srpske” odlučile su da posao investicionog održavanja vodoprivrednih objekata težak čak 37,1 milion maraka u 11 opština i gradova daju preduzećima „Eko euro tim“ iz Krupe na Vrbasu i tek osnovanoj firmi „Vodoprivreda“ iz Banje Luke.

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora ove dvije firme će vršiti investiciono i redovno održavanje vodoprivrednih objekata na teritoriji Prijedora, Gradiške, Bijeljine, Kozarske Dubice, Srpca, Broda, Dervente, Modriče, Šamca, Donjeg Žabara i Pelagićeva u naredne četiri godine.
Raspiši tender pa osnuj firmu

Istaknuto je da su na tender pristigle tri ponude, a jedna je bila prihvatljiva i to grupe ponuđača „Eko euro tim“ i „Vodoprivreda“.
Upozorenja ne piju vode: Dodik odlučio resurse RS-a “na tanjiru” predati Kini

Interesantno je da je tender za nabavku investicionog i redovnog održavanja raspisan 10. marta ove godine, a firma „Vodoprivreda“ osnovana je čak mjesec dana kasnije, tačnije sredinom aprila, piše Capital.

Tako je firma koja postoji tek dva mjeseca od države dobila ugovor vrijedan desetine miliona maraka.

Kao vlasnik i direktor preduzeća „Vodoprivreda“ iz Banje Luke naveden je Marko Mazalica.

S druge strane, firma „Eko euro tim“ je u vlasništvu Dragiše Tubića koji je u rodbinskim vezama sa Narodnim poslanikom u Narodnoj skupštini RS Mladenom Ilićem.
Milionski ugovori

Podsjetimo, kako je Capital ranije pisao, ovo nije prvi put da „Eko euro tim“ dobija vrijedne ugovore od „Voda Srpske“.
Midhat se nakon 32 godine boravka u Švedskoj vratio u rodni grad

„Vode Srpske“ su kako smo već objavili u toku prošle godine milionske ugovore podijelile pregovaračkim postupkom, a najvrjedniji takav ugovor težak 3,1 milion maraka za rekonstrukciju zaštitnih vodnih objekata na teritoriji Banje Luke, Prijedora, Gradiške, Laktaša i Srpca.