Početna Servisne Evo koje filmove možete gledati u Kinu Kozara

Evo koje filmove možete gledati u Kinu Kozara

Film – Prošle noći u Sohou
Termin – od 04. do 10.11. u 20.30
Cijena ulaznice – 4 KM
Trajanje – 116 minuta
Originalni naziv filma – Last Night in Soho
Žanr – Triler
Uloge – Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Matt Smith, Terence Stamp
Režija – Edgar Wright

Psihološki triler Edgara Rajta o mladoj djevojci, sa strašću prema modnom dizajnu, koja na misteriozan način ulazi u šezdesete godine prošlog vijeka gde se susreće sa svojim idolom, impresivnom pjevačicom u usponu. Ali London šezdesetih godina nije onakav kakav se čini, a vrijeme kao da se raspada sa sumnjivim posljedicama…

Film – Božiji čovjek
Termin – od 04. do 10.11. u 18.30
Cijena ulaznice – 4 KM
Trajanje – 109 minuta
Originalni naziv filma – Man of God
Žanr – drama, biografija
Uloge – Aris Servetalis, Mickey Rourke, Alexander Petrov, Tonia Sotiropoulou,
Režija – Yelena Popovic

Progon je obilježio život svetog Nektarija Eginskog iz Grčke. Bio je sveštenik običnog naroda, a njegova poniznost je smetala ponosnim pravoslavnim klericima. Oklevetan je nakon što je njegova odanost probudila njihove sumnje. Parohijani su ga voljeli, uprkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta. Vjera u Boga mu je tokom cijelog života bila najbolja odbrana.
Uprkos naporima da se diskredituje, Sveti Nektarije je osnovao samostan na Egini, neplodnom i pustom ostrvu, koji i dan danas predstavlja svjetionik hodočasnicima. Čak su i njegovi poslednji trenuci na Zemlji iskorišćeni za pomoć drugima: na samrti je predao svoju potkošulju paralizovanom čovjeku u bolničkom krevetu do njegovog, nakon čega je čovek ustao i prohodao.