U dubičkom Domu kulture u organizaciji Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ Bosanska Dubica održan je 10 humanitarni koncert “Dobro se dobrim vraća” s ciljem prikupljanja sredstava za Narodnu kuhinju “Život” za čije funkcionisanje je na godišnjem novou potrebno oko 36 hiljada maraka.

Direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Banja Luka Jasmin Spahić izrazio je zadovoljstvo odzivom građana na ovaj događaj.

„Ja sam večeras sretan , ovo je 10 humanitarni koncert „Dobro se dobrim vraća“ za rad Narodne kuhinje „Život“ u kojoj se svakodnevno hrani oko 60 socijalno ugroženih lica, odziv posjetilaca je dobar ,a došli su i naši gosti izvođači narodne muzike te prijatelji Ministrica Jujić, Narodni poslanik Dado Brdar , potpredsjednik Islamske zajednice Austrije Midhat Kupinić, predsjednik FK “Bratstvo” Orahova Sead Huremović , Glavni imam MIZ Bosanski Novi Haris ef Ahmić i naš dr Mensur Vojniković“ kazao je Spahić.

Pored lokalnih pjevača Ibrahima Duljkovića i Asime Seidl na koncertu su učestvovali popularni izvođač narodne muzike Nihad Alibegović i mlada pjevačica narodne pjesme Esma Kovač. A program je vodila poznata humanitarka u Bosni i Hercegovini Munira Džabija.

„Lako je naći dobre ljude , tu sam večeras da zapjevam u našoj Bosanskoj Dubici, ovdje imam dosta prijatelja kao što je moj Jasmin Spahic kojeg izuzetno cijenim i nadam se da će se ova saradnja nastaviti i ubuduće“, kazao je Nihad Alibegović , jedan od najistaklnutijih be-ha folk pjevača.

Sredstva potrebna za rad Narodne kuhinje u Bosanskoj Dubici obezbjeđuju Vlada manjeg entiteta , odnosno Ministarstcvo uprave i lokalne samouprave kroz različite projekte ”Merhameta”, neke partnerske firme koje obezbjeđuju određene količine hrane za kuhinju, te dubička dijaspora, odnosno Dubičani koji žive i rade u inostranstvu, a koji ljeti dolaze na godišnje odmore i naši prijatelji iz Orahove a žive u Ennsu R.Austrija.

Na sinoćnjem koncertu uručene su zahvalnice nekim koletivima i pojedincima za uspješnu saradnju sa dubičkim „Merhametom“ i to Ministrici uprave i lokalne samouprave Senki Jujić, dr. Mensur Vojniković, Muniri Džabiji, Udruženju “Istina” iz Sarajeva, Vakifu parcele koji je poklonio Merhametu Nejadu i Seidi Keranović.

 

 

Prijedor24.com