“Tužno je i žalosno da se nakon više od tri decenije od stvaranja Republike Srpske skupovi boraca nazivaju izdajničkim a skupovi dezertera i ratnih švercera patriotski”, kaže narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta Radislav Dončić.

On tvrdi da je upravo takav skup zakazan za 18. april ove godine, te da se režim, po ko zna koji put, sakriva iza naroda i Republike Srpske.

,,Svoje fotelje i pokradene milione pokušavaju da odbrane mitingom pod nazivom ,,Srpska te zove,,”, ističe Dončić i poručuje da “ne zove Srpska već dezerteri, lopovi i šverceri”.

,,Кada je Srpska 92-e zvala oni se nisu odazvali. Većina onih koji su se tada odazvali i koji su ginuli za očuvanje Srpske danas su na marginama društva, a u blagodetima slobode i Republike Srpske uživaju oni koji su našu borbu gledali sa bezbjedne distance ili su, što je još gore, ratnu nesreću koristili da se obogate”, smatra Dončić i ponavlja da skup zakazan za četvrtak 18.aprila u Banjaluci nije nikakav patriotski skup, kako ga režim želi predstaviti.

Čujem da Vučić vraća Dodiku uslugu i da će iz Srbije doći blizu 100 autobusa podrške.

,,Na taj skup će vjerovatno doći i dosta poštenih i časnih građana Republike Srpske zaposlenih u javnim preduzećima koje režim može kontrolisati i ucjenjivati, ali skup će prvenstveno biti promocija ,,velikog vođe” i njegovih poslušnika. Među poslušnike ubrajam i one koji pripadaju satelitskim, režimskim strankama, ali i one koji se lažno predstavljaju kao opozicija, a sluge su režima. U četvrtak će pasti maske tih navodnih opozicionara”, zaključuje Radislav Dončić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je mjere na bezbjednom održavanju mitinga jer je miting visokog rizika, a špekuliše se da će sve nadgledati NATO.

BN