Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Regionalnog odbora Merhameta Banja Luka Spahić Jasmin i potpredsjednik OO Merhameta Bosanska KostajnicaHaris Ahmić posjetili su Srednju poljoprivrednu školu „SANUS FUTURUM“ u Sanskom Mostu i njihovog direktora Senada Tičevića.

Cilj posjete je unapređenje buduće saradnje između RO Merhamet Banja Luka i SPŠ “Sanus Futurum” . Škola u Sanskom Mostu je jedna od najopremljenijih škola za edukaciju učenika iz oblasti poljoprivrede i veterine. Imaju odlično opremljene kabinete, 300 dunuma zemlje, 30 grla stoke i dr.

Saradnja bi se ogledala na preporuci učenicima koji žele da svoje školovanje nastave u SPŠ “Sanus Futurum”i drugim aktivnostima. Direktor Spahić dogovorio je da svi učenici koji žele nastaviti svoje školovanje sa područja manjeg entiteta , biće im omogućen besplatan internat, prevoz učenika , 3 obroka te besplatni udžbenici te će im biti omogućeno da uz školovanje kroz rad u proizvodnim pogonima škole ( mljekara , plastenici i dr.) ostvaruju i dodatna lična primanja. Veoma dobra prilika za naše buduće srednjoškolce.

Prijave za upis traje do 10.06.2023.g