Izjavu o povlačenju inicijative potpisali su Sanja Vulić, Obren Petrović, Nebojša Radmanović, Ljubiša Miljanović, Milorad Kojić, Milan Peković, Miroslav Vujičić te Čedomir Stojanović.

Klub poslanika SNSD-a i Klub Srba u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine uputili su 27. novembra inicijativu za smjenu Zukana Heleza, ministra odbrane BiH, a danas su istu – povukli.

U inicijativi koju su predložili pa povukli, a koja se odnosi na rekonstrukciju Savjeta ministara BiH, navodi se da je “Helez od trenutka imenovanja na funkciju ministra odbrane, a to je 25. januar, svojim izjavama i postupcima učinio niz štetnih radnji koje su imale i imaju negativan uticaj kako za resorno ministarstvo kojem pripada, tako i za Savjet ministara BiH”.

Te izjave im, očito, više ne smetaju. U dokumentu koji su dostavili predsjedavajućem Marinku Čavari nisu obrazložili razloge povlačenja inicijative.

Izjavu o povlačenju inicijative potpisali su Sanja Vulić, Obren Petrović, Nebojša Radmanović, Ljubiša Miljanović, Milorad Kojić, Milan Peković, Miroslav Vujičić i Čedomir Stojanović.

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine izjavio je ranije da u Republici Srpskoj, na području Rogatice i kod Foče postoje vojni kampovi za obuku, za koje tvrdi, da posjeduje i fotografije.

Helez je navodio da se radi “o nekim mladim ljudima i nekim ljudima iz Rusije”, koji se obučavaju u tim kampovima.

(BN/Radio Sarajevo) Foto: Istraga