“Dodik je naveo da Vlada Srpske mora u julu mjesecu da plati ratu kredita od 300 miliona KM, pa da se poljoprivrednici strpe, jer novih isplata sredstava za kapitalne investicije neće biti do 20. avgusta”, rekao je Bakajlić.

Na inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika danas je u Banjaluci održan sastanak sa predstavnicima udruženja polјoprivrednih proizvođača i resornim ministrom polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savom Minićem.

– Dodik je sazvao sastanak jer je dobio informaciju da će poljoprivrednici izaći na proteste ako im se pod hitno ne isplate sredstava za kapitalne investicije iz prošle godine u iznosu od 61 milion KM, kazao je, nakon sastanka, Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika “Sela Semberije i Majevice”.

Bakajlić u izjavi BN otkriva da se na tom sastanku Dodik pravdao da ga ministar Minić nije obavijestio da se toliko duguje poljoprivrednicima.

Međutim, na kraju je, kaže Bakajlić, zaključeno da će do petka 31. maja biti isplaćeno 16 miliona KM, a 15 miliona do 15.juna.

On dalje otkriva kako ih je Dodik molio da se malo strpe, jer u julu stiže rata kredita od 300 miliona KM.

“Dodik je naveo da Vlada Srpske mora u julu mjesecu da plati ratu kredita od 300 miliona KM, pa da se poljoprivrednici strpe, jer novih isplata sredstava za kapitalne investicije neće biti do 20. avgusta”, rekao je Bakajlić, koji ne krije razočarenje.

On je naveo da semberski poljoprivrednici nisu zadovoljni takvom dinamikom isplate i traže od ministra poljoprivrede da podnese ostavku.