Milorad Dodik je održao  govor u Banja Luki povodom obilježavanja  9. januara.

Poručio je da su danas dokazali da je RS organizirana i disciplinirana.

“Nastavit ćemo da slavimo”

– RS nema namjeru i ne želi nikome ništa loše. Ona danas slavi svoj rođendan 9. januar. Sretan dan Republike! RS ima sjajan narod, hvala svima koji su došli iz toplih domova da budu ovdje s nama danas – rekao je Dodik.

Naveo je da danas obilježavaju dan Republike jer je to, kako je kazao, “dan kada je stvorena RS, kad je krenula u svoj život”, ali i da slave slobodu.

 

 

– Svi koji pokušavaju da uskrate ovaj dan, neće nam naštetiti. Nastavit ćemo da slavimo. RS je postigla značajan napredak. Živi 32 godine, imala je svoj početak u miru, nastavila da živi i u ratu, boreći se za svaku našu kuću, svaki put. Svoje živote je dalo 30.000 ljudi, Srba, vjerujući da će njihovi životi donijeti slobodu – rekao je Dodik pred okupljenima na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

“Ne može nam biti zabranjeno”

Dodao je da ne da Republiku.

– Sloboda je naš način života, to je što vidim danas na ulicama naših gradova. Ko god dođe ovdje, neka se osjeća isto tako. Ovaj narod nikad nije dozvolio da živi porobljen. Ovo ne može da bude zabranjeno, jer ako bude, to znači da smo pali, da smo izgubili karakter. Ne želimo nikakve sukobe i te sukobe nećemo da vodimo. Hoćemo da naši policajci budu oni koji će braniti našu sigurnu kuću, srpsku i svaku drugu. Neka živi naša Republika, neka živi Srbija, neka živi RS – zaključio je Dodik u svom govoru.