Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Narodni front neće ni na koji način učestvovati u pokušaju navodne homogenizaciji oko lažnog predsjednika Milorada Dodika, jer on nije jednako Republika Srpska kako se to pokušava predstaviti“- poručila je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Ona ističe da Dodika u Narodnom frontu smatraju jednim od glavnih generatora krize, te odgovornim za političke i ekonomske posledice koje trpi Republika Srpska i njen narod. On želi uništiti RS i dovesti do onog najgoreg, njenog ukidanja.

„Sankcije koje su uvedene pojedincima, najviše će se odraziti na narod, jer su Srpskoj već uskraćene stotine miliona bespovratne pomoći u vidu grant sredstava, kao i projektnih sredstava, te potencijalnih investicija koje neće doći u Srpsku zbog katastrofalne političke klime“ – kaže Trivićeva i dodaje:

„O demografskoj, ekonomskoj i moralnoj katastrofi u kojoj se nalazi društvo, ova vlast kontinuiteta nikada nije vodila računa, niti je pozivala na opšti društveni konsenzus po ovim pitanjima.

Pitanje dugova u zdravstvu i loš zdravstveni sistem, sunovrat obrazovanja, katastrofalan položaj boračke populacije i penzionera, radno zakonodavstvo…, nikada nisu bile teme za homogenizaciju svih društvenih i političkih aktera, a morale su biti.

Za sve one teme koje se tiču običnog čovjeka, vlasti nisu imale sluha, a sada pozivaju na homogenizaciju za spasavanje kože lažnog predsjednika, iako su oni sami izazivali i priželjkivali probleme u kojima se sada nalaze.“

Ona je podsjetila da je upravo Milorad Dodik bio glavni protagonista i zagovarač smjene Nikole Poplašena, te da je svojim djelovanjem tada upravo Dodik doveo u pitanje poziciju predsjednika Republike.

„Narodni front će uvijek čvrsto stajati sa narodom i uz narod, ali nikad sa onima koji su narod doveli do ivice propasti, a od Republike Srpske napravili zemlju koja velikom brzinom ostaje bez svog najznačajnijeg resursa, ljudi“- zaključila je Jelena Trivić.