Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potpunoj tajnosti, bez službene najave, Milorad Dodik stigao je jutros na Hvar. U opuštenom izdanju zaputio se na druženje s predsjednikom Hrvatske. Krenuo je jutros iz Banje Luke. Let je trajao otprilike sat vremena. Sletio je na heliodrom u Hvaru, piše Dnevnik.hr.

 

 

Tamo su Dodika i društvo, daleko od očiju javnosti, čekale spremne limuzine. Osiguranje se pobrinulo za njihovu sigurnost. Sve nedaleko od predsjednikove ljetne rezidencije. Tamo se nije moglo puno vidjeti. Privatnost su čuvale bogate krošnje.

Pod velom tajne

Kako Dnevnik Nove TV neslužbeno saznaje, Dodik i Milanović zaputili su se na otok Zečevo.

I osoblje tamošnjeg restorana u kojem su se – prema njihovim informacijama gostili i razgovarali – zakopčano. Pa na direktno pitanje o poznatim gostima kažu – ne smiju o tome govoriti zbog sigurnosti.

 

Ured predsjednika Hrvatske pobrinuo se da sve bude pod velom tajne.

– Ako je privatna posjeta, i taj čovjek Dodik vjerovatno ima i svoj neki život. A ako je politička posjeta, što se tiče nekih pitanja država, onda bi trebalo biti objavljeno – smatraju Jelena i Jovana iz Srbije.

Ekipa Dnevnika Nove TV pitala je Milanovićev ured je li sastanak služben i zašto javnost nije obaviještena. No, netom prije Dnevnika iz ureda je stiglo saopćenje. Kažu razgovaralo se o aktualnoj situaciji u BiH i odnosima s Hrvatskom.

Nije normalna situacija

Za Vladu i HDZ ručak s Dodikom i nije baš normalna situacija, posebno dok se, kažu, dobar dio zemlje bori s posljedicama oluja.

Saborski zastupnik Damir Habijan je rekao: “Sam sebi skače u usta. S jedne strane govori o vanrednom stanju, s druge putuje na godišnji i kao što vi kažete, prema vašoj informaciji, sastaje se s nikim više nego s Dodikom”.

Na pitanje podsjeća li ga to na put u Albaniju, odgovara: “Pa što se tiče predsjednika Milanovića, očito u nečem ima kontinuitet”.

Prije tri godine Milanović je bio pod povećalom zbog putovanja u Albaniju. Posjeta je prvo najavljena kao privatna, a onda se naknadno objašnjavalo da je službenog karaktera.