Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanski teniser Novak Đoković analizirao je poraz od Carlosa Alcaraza u finalu Wimbledona, te se osvrnuo na situaciju kada je u napadu bijesa slomio reket.

Alcaraz je rezultatom 3:2 slavio protiv Đokovića, a ključnu prednost napravio je na startu petog seta u trećem gemu. Tom prilikom Alcaraz je oduzeo servis Đokoviću i bez problema ga sačuvao do kraja za najveću pobjedu u karijeri.

Ključni poen kod tog breaka bio je impresivan, a Đoković je u jednom trenutku pao na travnjak, no uspio se podići na vrijeme i odigrati još nekoliko udaraca, ali je na kraju izgubio gem. Tako mu je Alcaraz oduzeo servis, što se Đokoviću nimalo nije svidjelo.

Đoković je potpuno pobjesnio nakon toga, a onda je žestokim udarcem u konstrukciju mreže na sredini terena razbio reket.

“Nema šta da se priča mnogo o tome. Frustracija je došla zbog propuštene prilike, teški neki poeni. Prvi je bio vremensko prekoračenje, ali neke stvari jednostavno moraju da se nekada prihvate. To je frustracija u momentu. Nemam šta mnogo da dodam o tome”, odgovorio je Đoković na pitanje zašto je slomio reket.

Novak je kao glavni razlog poraza naveo slabu igru bekhendom, jednim od njegovih ključnih udaraca, koji ga je “izdao”.

“Bekhend me je iznevjerio. Igrao je bekhend prilično dug, ali nisam smio da propustim neke prilike. Na 6:6 u tiebreaku sam promašio bekhend. Dalje je podigao igru, a u trećem nisam bio onaj pravi. Ponovo sam se podigao, osjetio sam u četvrtom da je to moje vrijeme, a onda sam promašio volej… Bilo je jako vjetrovito. Video sam ga da trči u drugu stranu, ali sam promašio. Poslije toga sam pretrpio break, imam neka kajanja, ali kažem, igrao je dobro i dobro se branio. Zaslužio je danas da pobijedi, nema sumnje”, dodao je Đoković.