Andreju Popoviću (3) iz Banjaluke, malom heroju koji od rođenja uspješno vodi bitke, sada je potrebna pomoć svih ljudi velikog srca, kako bi iz još jedne borbe izašao kao pobjednik.

Da bi u tome uspio zajedno sa svojim roditeljima, ugostiteljski objekat “Hey Joe Club” iz Banjaluke, pokrenuo je humanitarnu akciju.

“Ćao drugari! Moje ime je Andrej Popović i imam čak tri godine i osam mjeseci (sada sam veliki dječak). Moji roditelji su me usvojili kada sam imao samo 25 dana, iako sam pri rođenju ostao bez kiseonika, pa je bilo upitno da li ću preživjeti… Međutim, ja sam odlučio da želim! Nakon vremena provedenog u bolnici zbog raznih problema (možemo reći i nepravilnosti u mome tijelu), napokon sam bio kući. Moja majka Megi i tata Bojan su provodili puno vremena sa mnom kod doktora na raznim ispitivanjima i terapijama, pazili me jer nisam mogao sam da jedem, okrećem se, podignem glavu, puzam i hodam”, stoji u objavi na Facebook profilu ovog ugostiteljskog objekta.

Nakon svih pobijeda, pred njim je ostala još jedna prepreka kako bi mogao komunicirati putem riječi i kako bi se pridružio drugoj djeci u školi kada za to dođe vrijeme.

“Trenutno idem na veoma duge i iscrpne terapije u Institut Đorđe Kostić u Beogradu, gdje po nekoliko sati radim sa doktorima i gdje se brinu i za moje ostale nepravilnosti i zdravlje. Kako bih nastavio sa ovim terapijama, moji roditelji su odlučili da zatraže pomoć”, navodi se u objavi.

Svi oni koji požele pomoći malom Andreju to mogu učiniti uplatom donacija na žiro-račun oca:

Bojan Popović

Raiffeisen Bank

1613 0000 1593 1335