U svijetu fudbala, put do uspjeha zahtijeva predanost, talent, i neumorni rad. U srcu Austrije, jedan mladi nogometaš iz Bosne i Hercegovine, Dino Kurbegović, stoji kao svijetla zvijezda koja osvjetljava staze svojim igračkim vještinama i predanošću. Kroz tri godine suradnje, Dino je pokazao nevjerojatan napredak, dokazavši svoju vrhunsku klasu na terenu.

Dino Kurbegović, štoper vrhunske klase, potiče iz grada Sanskog Mosta, mjesta koje je uvijek bilo poznato po svom bogatom fudbalskom talentu. Njegova nedavna fantastična utakmica samo je potvrdila koliko je talentiran i predan svom sportu. Kao njegov trener, osjećam se iznimno ponosno gledajući kako se razvija i kako osvaja terene diljem Europe.

Sanski Most i Bosna i Hercegovina trebaju biti ponosni na sve mlade talente koji se iz njih rađaju. Dino je samo jedan od mnogih primjera sjajnih igrača koji su spremni napraviti korak naprijed i zauzeti svoje mjesto na međunarodnoj fudbalskoj sceni. Emocije trenutno preplavljuju moje srce, pa je teško pronaći riječi koje bi dovoljno opisale ovo iskustvo.

Bravo Dino, bravo Sanski Most, bravo Bosno i Hercegovino. Neka naši igrači nastave sijati sjaj na terenu diljem svijeta, donoseći radost i inspiraciju generacijama koje dolaze.

Silvija Sekačić