Deveta šesnaestomajska biciklijada održaće se u Prijedoru 18. maja u organizaciji Biciklističkog kluba “Kozara” Prijedor i ovdašnje Turističke organizacije, najavio je danas načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije grada Prijedora Aleksandar Milješić.

On je naveo da ova manifestacija okuplja veliki broj sugrađana.

“Ono što je kuriozitet biciklijada okuplja zaista iz godine u godinu sve veći broj naših najmlađih sugrađana i to jeste na istom fonu onome čemu i mi kao grad težimo, dakle, da okupljamo našu mladost, da okupljamo omladinu, ali da okupljamo masovni sport, široki sport, široke narodne mase, rekreativce”, rekao je Milješić na konferenciji za medije u Prijedoru.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Prijedora Dijana Aramanda rekla je da se događaj organizuje u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto društvom Prijedor i Auto-moto savezom Republike Srpske.

“Biciklijada nije takmičarskog karaktera. Ovo je jedan vid rekreativno-zabavne rute koja ima za cilj promociju biciklijade, biciklizma i zdravog stila života. Od ove godine start za bicikliste klubova kreće ispred manastira Miloševac i rutom od pet kilometara pridružuju se svim ostalim učesnicima na Trgu majora Zorana Karlice”, navela je Aramandina.

Okupljanje i prijava učesnika je od 9.30 do 10.00 časova, a od 11.00 časova započinje kružna vožnja ulicama Prijedora.

Predsjednik Biciklističkog kluba “Kozara” Prijedor Garača Goran podsjetio je da je prva biciklijada održana 2016. godine kao prva aktivnost tada osnovanog kluba i da je okupila između 50 i 100 učesnika, a prošle godine bilo ih je više od 400.

“Ove godine očekujemo još više učesnika jer smo obezbijedili bogat nagradni fond. S druge strane, programski sadržaj je jako interesantan, pogotovo za najmlađe uzraste”, dodao je Garača i pozvao sugrađane da se pridruže biciklijadi.