U velikoj policijskoj akciji na području Bijeljine i Zvornika uhapšeno je više osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnim aktivnostima.

Kako ATV nezvanično saznaje, uhapšeni su Radan Dotlić, Željko Simić, Danijel Planinčić, Deni Savić, Dejan Šarić i Boško Ćuk u Bijeljini.

Radan Dotlić i Željko Simić ranije su hapšeni u akciji “Koktel” zbog teških krivičnih djela. Njih dvojica se povezuju sa kriminalnom grupom Zlatana Ćuka, a u ovoj akciji hapšeni su zbog prometa drogom.

Danijel Planinčić, zvani Dado, ranije je osuđivan za brojna krivična djela. Bio je član kriminalne grupe Zijada Zike Turkovića.

Deni Savić i Dejan Šarić hapšeni su u Bijeljini nakon ubistva policijskog načelnika Nenada Markovića.

Boško Ćuk je dio kriminalne grupe njegovog sina Zlatana Ćuka, kao i ostali uhapšeni u subotu, 24. februara, u akciji policije.

Na nekoliko lokacija sprovođene su racije, postavljeni su i punktovi na kojima su policijski službenici kontrolisali sva vozila i vozače.

Akciju su sprovodili policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, kao i PU Bijeljina i Zvornik u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini.

Slične akcije ranije su sprovođene na području Prijedora i Banje Luke nakon ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, kao i na području Sokoca i Zvornika…