Danas će u Bosni i Hercegovini biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima praćenim grmljavinom. Jači pljuskovi su mogući na području Hercegovine i sjeveru Bosne.

Vjetar će biti slab većinom južnog smjera, a u sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini bit će djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima, moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U petak će u Hercegovini biti mala do umjerena naoblaka, a u Bosni oblačnije prije podne, po kotlinama sa maglom. Smanjenje oblačnosti se očekuje u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 29.