U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica 0 stepeni; Ivan Sedlo 8; Gradačac, Livno 10; Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 12; Mostar 14; Bihać 15 i Neum 16 stepeni.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 931 hPa, za 12 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vjetar umjeren do jak, a u ostatku zemlje slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz FHMZ-a.

Od nedjelje zahlađenje i snijeg

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom u Bosni, a na planinama sa susnježicom ili snijegom. U Hercegovini lokalno slaba kiša u jutarnjim satima. Prema kraju dana u Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu ili snijeg, a tokom noći postepeno i u ostatku Bosne.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 15 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni. Na jugu Hercegovine povremeno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka u Bosni od -4 do 2, a u Hercegovini od 6 do 12 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom u Bosni. U Hercegovini tokom dana postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 5, a dnevna od -4 do 2, na jugu do 10 °C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -1, na jugu do 3, a dnevna od -3 do 2, na jugu do 10 °C.