Kao što je već i najavljeno, u danima vikenda preovladavat će oblačno vrijeme dok će u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine doći do formiranja snježnog prekrivača. Uz to, temperature prave zimske i nešto niže nego je to bio slučaj prethodnih dana.

Danas nas očekuje osjetno hladnije vrijeme uz zimske temperature. Uz promjenjivu oblačnost lokalno naleti kiše, susnježice i snijega uz pojačan sjeverac i buru.

Kako javljaju meteorolozi sa BHMeteo.ba, vrijeme najsličnije “babljim hukama” kada se u jednom danu zna smijeniti i nekoliko godišnjih doba.

U danima vikenda najviše snijega očekuje pojas centralne i istočne Bosne gdje može doći do formiranja tanjeg snježnog pokrivača od jednog do pet centimetara, na planinama od 5 do 20 cm novog snijega.
Na sjeveru, sjeverozapadu i sjeveroistoku Bosne većinom bez snijega i uz kišu, tek lokalno meteorolozi prognoziraju da se mogu dogoditi naleti susnježice. Slična je situacija i sa većim dijelom Hercegovine. Na njenom zapadu i jugu bez snijega, eventualno koja pahulja nošena jakom burom, dok se na sjeveru i istoku Hercegovine očekuje nakratko snijeg, obilniji na planinama.

U nedelju i dalje umjereno do pretežno oblačno, još rijetko u centralnom i istočnom pojasu zemlje u naletu malo snijega. Na zapadu i jugu zemlje pretežno sunčano. U večernjim satima posvuda razvedravanje uz jak mraz.

Tokom ponedeljka novo naoblačenje što sluti nove padavine.