Ako je suditi po objavama najviših zvaničnika iz manjeg bh. entiteta na društvenim mrežama, veselo je bilo večeras u Doboju, gdje je održan SNSD-ov osmomartovski dernek.

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović objavila je snimke sa zabave – na jednom se vidi kako veselo, u društvu stranačkog šefa Milorada Dodika đuska uz Čolin hit “Pusti, pusti modu”, dok se na drugom snimku šef Dodik tradicionalno uhvatio mikrofona i “otkida” na Halidovu “Romaniju”.

 

– Snaga SNSD-a je u tome što smo uvijek okupljeni i zajedno. I onda kada se veselimo i onda kada branimo naše institucije. Nakon besmislene pravosudne inkvizicije u Sarajevu, večeras smo se sjajno zabavili na osmomartovskoj žurci u Doboju. Zahvalnost našim damama na dosljednom i istrajnom političkom radu i našem predsjedniku na čijoj energiji je SNSD postao prava politička porodica, najjača u Republici Srpskoj i BiH – napoisala je Cvijanović na Instagramu.

Nešto ranije, Dodik je, doduše bez videosnimaka, objavio nekoliko fotografija napisavši kako je “večeras u najljepšem društvu – na proslavi povodom 8. marta u Doboju”.

– Žene su uvijek bile noseća snaga SNSD-a, a to dokazuju i organizacijom ovakvih zabava. Sretan vam 8. mart – napisao je Dodik.