Frizerski salon za žene i muškarce „Sanela“ bio je jučer domaćin zanimljivog seminara, a u okviru ovoga događaja edukaciju prisutnim frizerima odžao je beogradski frizer Safet Osmanovski, jedan od najpoznatijih berbera i edukatora iz ove oblasti na području našeg regiona.

Bila je ovo prilika za učenje i sticanje vrijednih iskustava, a Osmanovski je prisutnima objasnio razne tehnike šišanja, te uređenja kose i brade kod muškaraca.

Ovom prilikom naglasio je koliko je njega kose i brade važna za muškarce, te pohvalio frizere i berbere iz Bosne I Hercegovine istakavši kako uspješno prate moderne trendove u svome poslu.

Inače u oblasti frizerstva Osmanovski je poznat i pod nadimkom Saja Majstor, priznati je i poznati berber kako kod nas tako i u regiji, te prvak u svim frizerskim disciplinama kao i vice šampion svijeta u hair tattoo disciplini 2018. i 2019. godine. Također, ovom prilikom govorilo se i o problemima u ovome poslu koji su izazvani globalnom krizom koja je zahvatila cijeli svijet.

Na koji način animirati, klijente, privući mušterije, te odabrati proizvode I saradnike, bile su neke od tema ovoga događaja.

Istaknuta je potreba neprestanog sticanja novih iskustava i znanja putem raznih edukacija, radionica, stručnih savjetovanja ili seminara kakav je bio ovaj u Sanskom Mostu.