Omladinska organizacija “Čuvari Sane” organizovala je akciju uređenja obale Sane od gradskog kupališta do plaže “Ljubin brod” u Tukovima. Dvadesetak volontera zasukalo je rukave i po toplom i sunčanom vremenu na svoj način pozdravilo dolazak proljeća.

“Ovo je za otvor proljeća, a cilj je da se sredi malo “Ljubin brod”, da se pokupi smeće na potezu od gradskog kupališta do “Ljubinog broda”. Ovim putem sve pohvale i za dječake i djevojčice iz osnovne škole “Branko Ćopić” i njihove nastavnice koje su se odazvale akciji. Uvijek tu naravno bude ljudi koji se javljajau, ali nažalost, malo je volontera koji ispoštuju sve to, pa posebna zahvalnost onima koji su tu”, kaže Milan Sadžak, predsjednik Omladinske organizacije “Čuvari Sane” Prijedor

Ognjen Savić u “Čuvarima Sane” volontira više od dvije godine, učestvuje u svim akcijama i kaže da mu je glavni motiv želja da priroda oko nas bude čista i uređena. “Želim da naša okolina bude čista i bez smeća.Priroda ova je dosta zapuštena, ne vodi se računa, smeće se baca na sve strane. Iako postoje kante i kontejneri opet će neko baciti gdje ne treba i to je strašno”, kaže Savić.

U Omladinskoj organizaciji “Čuvari Sane” podsjećaju da su početkom godine realizovali projekat uređenja parka u blizini šetališta pored Sane. “Nama su akcije, mogu slobodno reći, na mjesečnoom nivou. Početkom ove godine završili smo jedan od projekata pod nazivom “Oaza mira”, koji je finansirala Gradska uprava. Radilo se na širenju parka, pravljenju parkinga, odnosno većem iskorištavanju površine koja je dotad bila obična šikara, kupinjak i potpuno neiskorištena”, kaže Sadžak.

“Čuvari Sane” ističu da će u narednom periodu biti nastavljeno uređivanje obala rijeke Sane, od gradskog kupališta do plaže “Kamen” u Usorcima. U planu je da se i ove godine organizuje “Sanska regata”.

Kozarski