Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i ministar saobraćaja i veza RS razgovarali su danas u Prijedoru o projektu auto-put Prijedor – Banja Luka.

Gradonačelnik je i ovom prilikom istakao da je ovo projekat od strateškog interesa kako za grad Prijedor tako i BiH te da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, u zakonom predviđenim rokovima i po najvišim mogućim standardima.
Tema razgovora bile su i primjedbe vlasnika parcela na pomenutoj trasi oko koje su sagovornici saglasni da je potrebno ispoštovati opšti interes Republike Srpske, ali da treba imati u vidu i zahtjeve građana.

U tom pravcu su najavljeni razgovori sa vlasnicima parcela koji su imali određene primjedbe kako bi se pripremni radovi nesmetano dalje odvijali.

Sastanku su pored gradonačelnika Prijedora ispred Gradske uprave prisustvovali i Dragoslav Kabić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove i Danijel Zrnić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje.

Ispred Ministarstva saobraćaja i veza pored ministra Nedeljka Čubrilovića prisutni su bili i Lazar Gajić, sekretar ministarstva, Dragan Stanimirović, pomoćnik ministra za drumski saobraćaj, Bogdan Sekulić, šef kabineta i Dragan Jevtić, pomoćnik ministra za urbanizam i prostorno planiranje.