Sa serijom odličnih rezultata nastavili su i takmičari Karate kluba „Hurije“ koji su u proteklu nedjelju učestvovali na Međunarodnom turniru “2.NITEN KUP GRADIŠKA” na kojem je nastupio 41 klub sa 678 takmičara iz 3 države. Mladi sanski karatisti su osvojili 6 medalja i to 3 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu. Zlatnim madaljama su se okitile Ajna Sinanović, Elma Memić i Merjema Žerić, srebrne medalje su osvojili Amani Horozović i Amna Ramić, a bronzanu Enna Bećirbegović.

Iz Uprave kluba su čestitali svojim takmičarima na novom uspjehu, a posebno Ajni Sinanović kojoj je bio prvi nastup u konkurenciji kadetkinja i odlično je odradila sve borbe . Novi nastup sanske Hurije imaju narednog vikenda u Velikoj Kladuši , a ujedno traju i pripreme za Federalno prvenstvo u martu, te Državno prvenstvo za djecu u aprilu.

Iz karate kluba „Hurije“ stiže još jedna lijepa vijest, a to je da su glavni trener Kemal Hodžić Hepa i trener sekcije u Kozarcu Isak Džafić uspješno položili za trenerske licence za naredne dvije godine na seminaru koji je održan u Sarajevu.

Sanartv