Čestitke i pohvale stižu sa svih strana. Svjedoci rada u klubu koji život znači, dobro znaju da se ništa ne dešava slučajno. Uspostavili smo red, rad i disciplinu, ali to ne znači da nema prostora za napredak.

Utakmica protiv Sloge iz Trna nam je dala novu snagu jer je sada jasno da Brdo ima širinu u igri, tako da se ekipa priprema prema narednom protivniku. Ljudi koji znaju šta je fudbal, a bili su jučer na Vedom polju gdje je Sloga iz Trna savladana 2-0, jedinstveni su u ocijeni da je to bila utakmica za viši rang takmičenja.

U pojedinim momentima se činilo da je na terenu 22 fudbalera Brda. Gosti su imali posjed, ali fascinirala je disciplina u igri domaćina. U napadu, puno trke i spriječavanja razvijanja napada Sloge. Tek nekoliko, nešto ozbiljnijih prilika za Slogu (daleko najbolji napad u ligi), dovoljan je pokazatelj igre odbrane žuto plavih.

U šest posljednjih nastupa, golman Brda Jadranko Vidović nije vadio loptu iz mreže. Podatak je to koji treba čuvati i za klupsku historiju.

Igra Brda u duelu sa ekipom koja želi u prvoligaško društvo, razgalila nam je srca i jasno pokazala da dobro radimo. Na viši nivo smo podigli i naše utakmice koje uživo radimo. Dino, Gago, Mirza i Elvedo su dali maksimum. Iskreno se nadamo da su mnogo zadovoljniji i naši sponzori jer sada su više u očima javnosti. Dakle, uspjeli smo povezati naše redove u ekipi, među našom rajom širom svijeta i revanširati se našim sponzorima.

Idemo dalje u nadi da će vas naši rezultati i organizacioni iskoraci još više privući kako bi zajedničkim snagama stvarali još jače Brdo.