Zaljubili su se u planinarenje, a kasnije se rodila i njihova ljubav. Jelena i Vladislav Bašić iz Prijedora danas zajedno osvajaju planine.

Ovu godinu započeli su na Kozari, planini koja oduvijek ima posebno mjesto u njihovim srcima.

“Zajedno smo i kući i u planini. Lijepo je kad imamo nekog kraj sebe što nas bodri i gura. Da nije njega ne bi bilo možda mojih većih pohoda. Uživamo zajedno, on je moja jača polovina”, priča nam Jelena.

“Koliko god da je bitna ta fizička kondicija, toliko je bitna i upornost. Tu smo, zajedno smo, planinarimo, hodamo, pomažemo jedno drugom i ako Bog da dragi to će ostati tako”, kaže Vladislav.

I tako se Bašići druže i putuju sa svojim kolegama iz prijedorskog Planinarskog kluba “Albatros”. Na planinama su sve češće i sa svojom djecom.

“Imamo dvoje djece. Kćerkicu od sedam godina i sina od pet godina. Kad su neke manje staze koje nisu mnogo opterećenje njih vodim osa sobom. Oni uživaju u tome, vole sa nama da planinare”, rekla je Jelena.

Na taj način djecu uče da žive zdravo i u skladu sa prirodom. Kažu, to je postao sastavni dio njihovog djetinjstva kojem se istinski raduju.

Planinarenje je čista ljubav, poručuju i Vladislav i Jelena. Kažu zbog toga se sve više mladih bračnih parova odlučuje za ovaj sport, ali i rekreaciju i uživanje u prirodi.

ATV