Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je danas gradilište na Kurevu gdje je počela izgradnja novog savremenog prihvatilišta za pse sa 18 smještajnih jedinica površine oko 250 kvadratnih metara za šta je u budžetu grada izdvojeno 85.000 KM.

Gradonačelnik je ovom pirlikom istakao da je Grad prepoznao sugestije mnogih udruženja za zaštitu životinja da se obezbijede još bolji uslovi za prihvatanje napuštenih pasa.

„ Radove koje izvodi Komunalno preduzeće idu planiranom dinamikom nakon što je sređena sva potrebna dokumentacija budući da se prihvatilište gradi na zemljištu koje je pripadalo Šumskom gazdinstvu Prijedor tako će do kraja marta svi napušteni psi u gradu dobiti adekvatan smještaj“, rekao je Javor.

On je podsjetio da je Grad sredstva namijenjena za novogodišnji vatromet preusmjerio za nabavku hranilica za pse.
„ Nakon konsultacija sa udruženjima i strukom odlučili smo da će pet hranilica biti postavljeno kod novog , a pet je već postavljeno kod starog prihvatilišta koje od 2009.godine postoji ovdje na Kurevu. Odlučili smo se i da uz hranilice doniramo 1000 kilograma hrane i samim tim želimo da idemo korak naprijed uz podršku radu Higijeničarske službe“, rekao je Javor.

Direktor Komunalnog preduzeća a.d. Prijedor Dalibor Grabež zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku na uručenoj donaciji hranilica i hrane za pse Higijeničarskoj službi koja je dio ovo preduzeća.
„ Grad je prepoznao izgradnju novog prihvalitišta za pse i radovi teku prema planu nakon što smo pribavili svu potrebnu tehničku dokumentaciju i proveli javnu nabavku.Prošle godine smo ovdje uradili pripremne zemljane radove i elektro-instalacione radove odnosno doveli struju do samog objekta“, potvrdio je Grabež.

On je dodao da će , pored dijela gdje će biti smještajni kapaciteti za oko 80 pasa , biti izgrađen i čvrst objekat gdje je planirana prijemna ambulanta koja će služiti za zbrinjavanje pasa i veterinarski pregled i sve ono što je neophodno da bi psi bezbjedno boravili u prihvatilištu.

„Kada objekat predamo na upotrebu radićemo na podizanju svijesti i brige za napuštene pse i građanima će biti omogućeno da dođu ovdje i da , ukoloko žele, udome pse“, rekao je Grabež.

Prijedor24.com