Huligani su prvo bacili suzavac među predstavnike kluba, a zatim ih fizički napali i povrijedili nekoliko njih

Dvadesetak mlađih muškaraca odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički su napali članove bijeljinskog Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” i upotrijebili suzavac tokom utakmice u Mostaru, rekao je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Marić je naveo da se napad dogodio sinoć kada je grupa mladića upala u dvoranu Univerzitetsko-sportskog centra “Mithad Hujdur Hujka” gdje se odigravala utakmica između bijeljinskog i kluba “Mostar Stari Grad”.

On je istakao da je patrola Policijske stanice Mostar Centar, koja je obezbjeđivala utakmicu, zatražila pojačanje zbog upada u dvoranu.

“Pripadnici policije su razdvojili učesnike u narušavanju javnog reda i mira i preduzeli sve potrebne mjere”, rekao je Marić, koji nije mogao reći da li je neko uhapšen niti da li su napadači identifikovani.

 

 

Bosanski katolici se sukobili sa bh pravoslavcima

Prema saznanjima u bijeljinskom klubu, huligani su prvo bacili suzavac među predstavnike kluba, a zatim ih fizički napali i povrijedili nekoliko njih.

Povrijeđeni članovi bijeljinskog kluba zbrinuti su u mostarskoj Hitnoj pomoći.

Napad se dogodio pri rezultatu 4:1, tri minuta prije kraja utamice.

Iz bijeljinskog kluba su rekli da su huligani od njih zahtijevali da skinu navijačke majice koje su bile ispisane ćirilicom. Riječ je kako su naveli o bosanskim katolicima.

Bijeljinski sportisti iz Mostara su ispraćeni uz policijsku pratnju.

Povom nemilog događaja, iz Radnika su se oglasili saopštenjem:

“Nekoliko minuta prije završetka utakmice koju su naši momci briljantno odigrali i u tim momentima imali vođstvo od 4:1, grupa huligana je ušla u dvoranu sa ciljem da izazove incident. Nažalost, to im je pošlo za rukom. Dvadesetak navijača okružilo je predstavnike našeg kluba sa teleskop palicama i zahtijevalo od njih da skinu majice KMF “Radnik MD Shop” na kojima su bili ispisani ćirilični natpisi. Nakon odbijanja da skinu majice, jedan od navijača iz Mostara, kako smo saznali iz grupe “Red Army”, upotrijebio je suzavac i poprskao predstavnike kluba, te počeo da ih udara palicama. Nekoliko policajaca i domaći gledaoci pokušali su da odbrane predstavnike kluba, koji su poslije par minuta uspjeli da siđu na parket sportske dvorane. Četvorica predstavnika KMF “Radnik MD Shop” su povrijeđena, što potvrđuju i zdravstveni listovi koje su dobili od nadležnih ustanova, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda”.

Bijeljinci su u obraćanju javnosti naveli i sljedeće:

“Žao nam je što su briljantna igra naših momaka i ostvarena pobjeda 4:1, koja nam daje šansu da ostvarimo istorijski uspjeh i zaigramo u Ligi šampiona, ostali u sjenci ovog nemilog događaja. Postavljamo pitanje kako je moguće da grupa mladića uđe u sportsku dvoranu sa palicama, suzavcem i izvrši ovakve brutalne napade? Čemu i kome služe ovakve stvari, posebno ako znamo da je samo prije nekoliko dana mostarska ekipa aplauzom ispraćena iz prepune bijeljinske sale”.

I Radnika su naveli da je Bijeljina grad sporta, mira i prijateljstva, i tako će i ostati.

“Nadamo se da će uprava Futsal cluba “Mostar-SG”, osim što nam je na zvaničnoj Fesjbuk stranici čestitala pobjedu, javno osuditi incident koji se dogodio jer ovaj klub, njegove igrače I zaposlene smatramo iskrenim prijateljima. Na kraju, podsjećamo javnost da u subotu, od 20.30 časova, u Bijeljini igramo istorijsku utakmicu I da nas samo korak dijeli od titule. Zato dođite da ispunimo dvoranu Gimnazije do posljednjeg mjesta i da pokažemo da nasilje nema svoje mjesto u sportu!”