Ministarstvo vanjskih poslova BiH je uputilo protestnu notu Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore nakon što je jučer predsjednik skupštine Andrija Mandić ugostio Milorada Dodika, a tom prilikom je bila istaknuta zastava entiteta, a ne BiH, potvrđeno je.

 

 

Nakon sastanka, Mandić i Dodik su održali konferenciju na medije na kojoj također nije bilo istaknute zastave države Bosne i Hercegovine, nego samo Crne Gore i manjeg bh. entiteta RS.

Osim toga, Mandić je na konferenciji za medije iznio skandaloznu izjavu kada je naveo kako su “RS i FBiH stvorile BiH”.

Tako je pokazao nepoštovanje države Bosne i Hercegovine i njenih institucija. Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH su istakli kako naša zemlja poštuje državna obilježja Crne Gore, te da očekuju da u ovoj državi predstavnici BiH imaju isti tretman, potvrđeno je za portal “Avaza”.
Nije ovo prvi put Mandiću

Mandiću ovo nije bio prvi put da ignoriše zastavu BiH. Nedavno je ugostio predsjednika NSRS Nenada Stevandića, a i tom prilikom su bile istaknute zastave Crne Gore i RS.

Inače, oko zgrade skupštine se jučer okupila grupa Crnogoraca koja je protestovala zbog dolaska Milorada Dodika i nazivala ga fašistom.

 

Milatović: Dodik privatno u Crnoj Gori