Biciklističkom klubu “Kozara” Prijedor konačno je omogućen rad. Ovu informaciju potvrdio je Goran Garača, predsjednik Biciklističkog kluba “Kozara”.

“Zbog složene situacije u rješavanje našeg problema, morale su se uključiti sve institucije kao i pojedinci koji ih predstavljaju.

Svi su uložili veliki napor, utrošili mnogo vremena i truda, ali vrijedilo je. Na kraju je pobjedio sport,biciklizam te snaga i jedinstvo Prijedora. Ovo je snaga jedne zajednice koja je u ovom slučaju pokazala pravo jedinstvo. BK “Kozara” je od svog osnivanja svojim radom,trudom, zalaganjem i rezultatima, dokazao da je vrijedan očuvanja, a mi znamo na koji način ćemo uzvratiti zahvalnost svima koji su doprinijeli deblokadi kluba”. – rekao je Goran Garača.

Podsjećamo, Biciklističkom klubu “Kozara”, koji je inače najtrofejniji klub u BiH i organizator raznih sportskih takmičenja, u oktobru prošle godine, po nalogu MPOS-a, zabranjeno je bavljenje sportom i sportskim aktivnostima. Razlog za zabranu bili su prema svemu sudeći političke prirode.

Kozarski / Prijedor 24