“Potpisana je odluka o isplati 2.520 KM pomoći za sve zaposlene u BNT-TMiH, te odluka o isplati regresa radnicima koji će biti isplaćen do 30. juna ove godine”, tvrdi direktor

Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije posjetili su u četvrtak BNT TMiH, preduzeće namjenske industrije, dio nekadašnjeg giganta Bratstva.

Direktor poduzeća Besim Belegić upoznao ih je s poslovnim rezultatima preduzeća koje nakon nekoliko godina stagnacije ponovno raste.

“Preduzeće u ovom trenutku ostvaruje rekordnu proizvodnju i očekujem kako ćemo ove godine imati realizaciju proizvodnje blizu 40 miliona maraka. Danas smo potpisali ugovor u vrijednosti od 17,5 miliona KM. Također potpisana je i odluka o isplati 2.520 KM pomoći za sve zaposlene u BNT-TMiH, te odluka o isplati regresa radnicima koji će biti isplaćen do 30. juna ove godine”, kazao je Belegić.

Resorni ministar je izrazio zadovoljstvo sinergijom rada poduzeća, Ministarstva i Vlade.

“Mi smo svjedoci revolucije kad je ova firma u pitanju, ova firma je napravila sjajan posao u vrlo kratkom roku. To je pokazatelj da postoji velika sinergija između poduzeća i Vlade i zajednički ćemo graditi ovu firmu za naredni period”, ocijenio je Lakić.

Premijer Nikšić je poručio da će Vlada i dalje stajati iza namjenske industrije.

“Ovo što imamo u BNT-u nije rezultat rada i pameti ove Vlade, nego rezultat rada i pameti aktuelnog menadžmenta. Prvi veći posao koji BNT radi je rezultat odlaska direktora ministra na sajam u SAD. Vlada FBiH će stajati apsolutno iza namjenske industrije jer je ona motor koji može dati zamah čitavom gospodarstvu”, rekao je Nikšić.