Grad Banjaluka će i ove godine organizovati besplatan prevoz za sugrađane na privredno-turističku manifestaciju “Dani zime na Kozari”, koja će biti održana na Mrakovici u nedjelju, 4. februara.

Kako navode iz Gradske uprave, polazak autobusa predviđen je sa stajališta ispred Galerije (Muzej savremene umjetnosti) u nedjelju, 4. februara u devet časova, dok je polazak sa Mrakovice planiran istog dana u 16 časova.

“Zainteresovani sugrađani za prevoz potrebno je da se prijave putem kontakt telefona: 051/244-425 i to od 9 do 15 časova. Prijave za besplatan prevoz počinju u srijedu, 31. januara i broj mjesta je ograničen”, navode oni.

Naime, prvog dana manifestacije u subotu 3. februara, planiran je zimski omladinski marš “Dani zime na Kozari” u organizaciji Planinarskog kluba “Albatros” kao i ski-kup “Dani zime na Kozari” u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar“.

Drugog dana manifestacije, 5. februara planiran je centralni događaj koji se sastoji od sportskog takmičenja gradova i opština u zimskim igrama, gastro-takmičenja turističko-ugostiteljskih škola, izviđačkih odreda, planinarskih društava i lovačkih udruženja u pripremanju kotlića, te bogat kulturno-zabavni program.