Stanje sa rebalansom budžeta za 2023. još nije riješeno, iako je slika Banjaluke koja je otišla u Evropu tokom novogodišnjih praznika najljepša, izjavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

“Mnogi ne žele da Banjaluka bude uspješna i lijepa. SNSD u svojoj mržnji sve brani blokira. Nismo dozvolili da Banjaluka stane 31. decembra i 1. januara, ali naši kapaciteti su izmrcvareni”, rekao je Stanivuković i dodao da je koncert 70 odsto finansiran od donatorskih sredstava prijatelja i kompanija.

Kada pričamo o javnom prevozu, kako kaže, samo za dva dana je dodatnih 20.000 KM javni prevoz u minusu bez rebalansa.

“Ako čekamo još dva dana, zbirno sa novom godinom to je novih 50.000 KM. Dok čekamo usvajanje rebalansa ima 150.000KM duga javnom prevozu. Od 5. januara ne možemo isplatiti plate radnicima, tuđu njegu i pomoć, vrtiće, bićemo primorani da zaustavimo javni prevoz. Mi plate tek možemo po ovome u februaru isplatiti. Mi od 5. januara dalje ne možemo da održimo javni prevoz u Banjaluci ne zato sto nemamo novca nego nema dokumenta i volje SNSD-a, odnosno Vlade Đajića, predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a i Ljube Ninkovića, predsjednika Skupštine grada”, istakao je on, te dodao da žele da blokiraju i proslavu 9. januara.

“Bez rebalansa, nema nikakvih mogućnosti da bude isplaćeno bilo šta što zavisi o gradskom budžetu”, zaključio je on, te dodao da će imati sastanak sa sindikatom.

Skupština može, ističe Stanivuković, mnogo da promijeni, “samo kada bi htjeli da sjednu u odborničke klupe i počnu da rade”.