OŠ „Vuk Karadžić“ iz Omarske kompanija „ArcelorMittal“ je donirala kotao za centralno grijanje vrijedan 25. 000 KM. Saradnja je kontinuirana, a do sada je realizovano mnogo projekata.

Mladen Jelača, direktor ove kompanije je rekao novinarima da prilikom doniranja ne gledaju koliko nešto vrijedi, nego koliko je to korisno.

„Naše ciljno područje je da je to dobrobit zajednici i široj populaciji i da je to želja da koristimo u sredinama koje danas zaista ne mogu da riješe svoje probleme, a gdje mi možemo da uskočimo sa raznim vrstama naših donacija. To traje kontinuirano 20 godina, evo i obilježavamo jubilej 20 godina postojanja kompanije i mnogo je projekata koje smo uradili u Omarskoj čini mi se eneću da kažem da je najviše, ali Omarska je naše podeblje gdje mi radimo i gdje moramo apsolutno cijeniti tu našu saradnju i unaprijeđivati u svim aspektima. Istovremeno mi moramo da vidimo da je naša saradnja na dobrobit obostrano i jednih i drugih“, navodi Jelača.

Direktor škole Boban Berić je istakao da im ova donacija veoma mnogo znači.

„Pa sad imamo grijanje, odnosno kotao koji može koristiti i ugalj i drva, kombinaciju i naravno ovaj kotao je prilagođen prostoru koji koristimo, odnosno kvadraturi ove škole tako da se sad ne brinemo za slijedeću zimsku sezonu „, kazao je Berić. On je Mladenu Jelači u ime škole uručio prigodnu zahvalnicu.

Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Omarskoj pohađa 292 učenika raspoređenih u centralnom i pet područnih objekata.

K.V.