Pobjednik ovogodišnjeg 16. ITF turnir “Prijedor open 2023” je teniser Andrej Nedić iz Doboja.

On je u sjajnom meču bio bolji od Ukrajinca Vjačeslava Bjelinskog. Finalni meč se igrao u tri seta sa rezultatom 2:1 za Nedića , po setovima / 6:4 2:6 , 6:1/.

Pobjedniku turnira pobjednički pehar su uručili direktor turnira Goran Nović i vd.načelnika gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić.
U jučerašnjem finalu parova pobjednici su Adam Moundir / MAR/ i Miloš Karol / SVK/ koji su igrali protiv dubla Petr Brunclik / CZE/ i Vitali Shvets /RUS/.

Organizator turnira Tenis klub “Dr Mladen Stojanović”. Ovogodišnji turnir održan je u znatno težim okolnostima nego prethodnih godina, zbog poplave , ali i nepovoljne meteorološke situacije.

Bez obzira na okolnosti, organizator turnira bio je u stalnom kontaktu sa predstavnicima Internacionalne teniske federacije i učinio je sve napore da turnir upješno privede kraju.Na turniru su učestvovali teniseri iz 25 zemalja. Nagradni fond turnira je bio 15 000 dolara, a pobjednik turnira osvaja 15 ATP bodova.

Pokrovitelji turnira su grad Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta rs.