Policijski službenici Policijske stanice Krupa na Uni dana 15.03.2024. godine lišili su slobode lice Ž.M. iz Krupe na Uni zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Ubistvo“ u pokušaju i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Lišenju slobode, oko 12,20 h prethodila je prijava lica M.M. iz mjesta Osredak opština Krupa na Uni da je ranjen usljed aktiviranja ručne bombe koju je na njegovu njivu bacio osumnjičeni Ž.M.
Povrijeđeni je zbrinut u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru, a alkotestiranjem osumnjičenog lica nakon lišenja slobode, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

Pretresom porodične kuće osumnjičenog, koji je vršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Okružnog suda u Prijedoru pronađeno je i oduzeto pet okvira za automatsku pušku, 282 metka različitog kalibra, 4 ručne bombe i drugi predmeti.
Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju kompletiranja predmeta, nakon čega će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima osumnjičeni biti predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.