Foto: Prijedor24.com
Foto: Prijedor24.com

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor realizovala je akciju kodnog naziva „Roma“ koja je bila usmjerena na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga i otkrivanje organizovanih grupa koje se bave prometom opojnih droga.

Na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama Policijske uprave Prijedor, kojoj je prisustvovao i glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladen Mitrović, načelnik Policijske uprave Dragan Milojica je rekao da je operativna akcija zavedena u julu mjesecu prošle godine i da su ovo rezultati višemjesečnih aktivnosti policije i tužilaštva.

Pretresima koji su juče izvršeni na 13 lokacija na području Prijedora i jednoj lokaciji u Banja Luci, kao i aktivnostima koje su u okviru akcije realizovane u prethodnom periodu, pronađena je laboratorija za uzgoj opojne droge marihuana sa 209 stabljika indijske konoplje. Takođe je pronađeno i oduzeto 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama opojne droge hašiš, 6 automatskih pušaka, pištolj, motorno vozilo, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela u vezi sa prometom opojnih droga slobode su lišena lica V.V., D.R., O.K., D.J., G.H., D.K., B.S., M.J., I.L., M.K., D.V., svi iz Prijedora, B.K. iz Banja Luke, S.M. iz Modriče i M.U. iz Gradiške. U prethodnom periodu u okviru ove akcije na području Doboja lišen je slobode M.V. iz Zenice kojem je Osnovni sud u Doboju odredio mjeru pritvora.

Policijska uprava Prijedor je raspisala potragu za još dva lica koja su nedostupna policijskim službenicima, a obuhvaćena su ovom operativnom akcijom.

Lica lišena slobode su zbog počinjenog krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ predata u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, a određenom broju lica na teret se stavlja i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili minsko eksplozivnih sredstava“.